Estöripolisz: Egyesülve a sokféleségben

Még október 15-ig lehet jelentkezni a hetedik Estörire

Estöripolisz: Egyesülve a sokféleségben

AZ EURÓPAI UNIÓ TÖRTÉNETE, KULTURÁLIS GYÖKEREI

ÉS NAPJAINKBAN BETÖLTÖTT SZEREPE


2022 szeptemberében immáron hetedszer is útnak indítjuk az Estörit! Ezúttal uniós témában hívunk a sokféleségben való találkozára!

Nagyon büszkék vagyunk tavalyi versenyzőinkre, akik nem hátráltak meg, és a  járványhelyzet ellenére is kitartottak a három fordulós vetélkedőben. Nem is akármilyen megoldásokat letéve az asztalra. Kreativitásuk és kitartásuk is arra ösztönzött minket, hogy idén is megrendezzük a történelmet szeretők viadalát.

Szeptember 5-től várjuk azok a tizedikeseket, /kilencedikeseket/, akik jelentkeznek az Esterházy Magyarország Alapítvány Estöri Kreatív Történelmi Versenyének idei megmérettetésére, melynek célja, hogy a 21. század eszközeivel segítsen az Európai Unió 20. századi történetének, kulturális-gazdasági sokféleségének és összefüggéseinek megismerésében.


A digitális eszközök használatával bemutathatjátok az általatok fontosnak tartott európai gondolkodást, országok uniós történetét, kultúráját, de szűkebb-tágabb tájhazátok európai értelemben vett kulturális-történeti értékét/értékeit.

A középiskolák 10. osztályos tanulóinak jelentkezését várjuk tanáraikkal, akik 3 fős csapatokban versenyezhetnek majd a három fordulós megmérettetésen. Érdemes olyan csapatot összeállítani, amelyben a történelem tudósai mellett akadnak újságírói vénával, szépérzékkel és informatikai tudással felvértezett csapattagok is, hisz az Estörin az igazán ütőképes csapatot a sokféle tudás ötvözete adja.

A versenyzőkre a beugró kvíz kérdések mellett olyan kihívások várnak, mint például egy elképzelt 20.századi európai magazin címlapjának és vezető tudósításának megírása, kreatív prezentáció és csapatfotó, valamint egy rövid videó elkészítése. A döntőbe jutó csapatokra pedig igazán izgalmas feladat vár: a felkészülés szakaszában elkészítik egy megadott europai uniós esemény-szituáció csapat Instagram profilját, majd a személyes részvétellel zajló döntőben az ábrázolt jelenséghez és a korhoz kapcsolódó gyakorlati feladatok megoldásával mérhetik össze tudásukat és kreativitásukat, hogy kiderüljön, ki a legjobb az idei versenyben.

Megéri küzdeni, hiszen a verseny különleges élménye mellett a dobogós helyezetteket értékes informatikai és audiovizuális eszközökkel jutalmazzuk. A legjobb versenymunkákat pedig a honlapon és a közösségi média felületeken is publikálják.

Az online jelentkezés október 15-ig tart. Arra biztatjuk a csapatokat, minél hamarabb jelentkezzenek annak érdekében, hogy minél hamarabb hozzáférhessetek az első megmérettetéshez biztosított szakirodalomhoz.

(az online kvízt november 8-án és 9-én tartjuk)

Jelentkezés

A csapatok regisztrációját a www.estori.hu weboldalon várjuk.

A verseny részletes leírása ITT >> érhető el.

Kapcsolat:

Esterházy Magyarország Alapítvány

Estöri Verseny

www.estori.hu

Youtube:

Estöri Verseny Promo film>>

Esterházy Magyarország Alapítvány >>

Instagram: www.instagram.com/estoriverseny

https://www.facebook.com/esterhazymagyarorszag

E-mail: info@estori.hu