Utolsó fordulójába érkezett az Estöri

Online fináléra készülnek az ország legkreatívabb töris gimnazistái

Utolsó fordulójába érkezett az Estöri

Hamarosan látványos online döntővel zárul le az idei V. Estöri Kreatív Történelmi Verseny, melyre több mint száz 3 fős csapat jelentkezett. Az elmúlt két fordulóban a versenyzők a reformkorral ismerkedtek meg, közös kutatómunkával tanultak, belekóstoltak az online újságírásba, miközben szórakoztató tartalmakat állítottak elő. A versenyt záró döntő első feladatát a továbbjutó 14 csapat tagjai már készítik – 19. századi történelmi karakterek és közéleti személyek –Instagram oldalát hozzák létre és töltik meg kreatív tartalommal. A korabeli hírességek Instagramos bemutatását a szakértő zsűri bírálja majd el a döntő során, ahol további izgalmas feladatok és a csapatpárbaj során dől el, ki viszi haza az idei verseny trófeáját.

Az online döntőre május 14-én 9:00-16:00 óra között kerül sor.

A teljes eseményt online csatornáinkon streemeljük:

Esterházy Magyarország Alapítvány

Facebook.com/esterhazymagyarorszag

Youtube: EMA

ELŐZMÉNYEK

A járványhelyzet ellenére is kiválóan helyt álltak diákjaink és felkészítő tanáraik az idén immár ötödik alkalommal meghirdetett Estöri verseny eddigi fordulóiban. Talán ez az egyetlen országos tanulmányi verseny, amely a világjárvány miatt kialakult helyzetben nem a korábbi pontok alapján kívánja lezárni a versenyt, hanem online egyedi megoldásokkal folytatta azt. Az újabb kreatív feladatok nemcsak értékes tartalmakat eredményeztek, de további hozadékként erősítették a diákok és tanárok online közösségi kapcsolatait is, amely a digitális oktatás nehézségei között jó példaként szolgálhat.

Célunk az volt a versennyel, hogy megmutassa azt, hogy a digitális világ eszközrendszerét és platformjait jól ismerő diákok hogyan tudják átadni, bemutatni történelmi ismereteiket kreatív megoldásokon keresztül. Olyan kompetenciák mozgósítása volt az ambíció, mint a kutatási-elemzési affinitás, a kreatív-alkotói készségek, a művészi képességek, vagy a szövegírói véna kibontakoztatása, a digitális készségek, a média és kommunikációs ismeretek fejlesztése.

Diákjaink már az előző fordulókban is számot adtak leleményességükről, mikor időutazó újságíróként megmutatták, milyen lenne egy 19 század eleji online magazin címlapja, és hogyan üzenhetnek történelmi karakterek bőrébe bújva kreatív videókon/videó konferenciával megtartott középdöntőn keresztül a múltból a jelennek. Ennek során új területeket ismerhettek meg, fejlődtek a digitális kompetenciáik és a maguk nemében egyedülálló tartalmakat állítottak elő, így a verseny a digitális oktatás szempontjából is figyelmet érdemlő kezdeményezésnek számít.

Ez teljesedik ki majd május 14-én a mindent eldöntő online döntővel, amelyre várjuk a kedves érdeklődőket.

Csatlakozzon eseményünkhöz és értesüljön legújabb információinkról  nagy eseménnyel kapcsolatban:

ITT:>> https://fb.me/e/1j4PFHStA