Európai Unió zászló

Kiadó:
Esterházy
Magyarország
Alapítvány
Szerkesztő:
bpest_eotvos_9c

Lengyelország az Európai Unió tagja!

Vajon tényleg érdemes volt csatlakozni az Európai Unióba? Biztos, hogy jó döntés volt ez a lengyel kormány részéről? Hogyan tudná segíteni az EU-tagság Lengyelország gazdaságát? Ebben a cikkben ezekre a kérdésekre fogunk választ adni. Összevetjük Lengyelországot a térség többi országával és bemutatjuk az uniós tagság előnyeit.

Miért ekkora a munkanélküliség?

Lengyelország polgárainak közel 20%-a munkanélküli. Ez azt jelenti, hogy minden ötödik ember nem dolgozik. Ez vajon hogyan alakulhatott ki? Ebben a cikkben bemutatjuk, hogy hogyan jöhetett létre ez a jelenlegi helyzet. Emellett kitérünk arra is, hogy Lengyelország csatlakozása az Európai Unióba hogyan tudna javítani ezen a problémán.

Reális veszély vagy csak egy valószínűtlen lehetőség vár a lengyel munkaerőpiacra?

A népvándorlás évszázadok óta egy fontos jelenség, mely egyben pozitív és negatív körülményekkel is jár. Lengyelország EU-ba való csatlakozása óta felmerült megint a kérdés, hogy az ország edukált munkaereje nem fogja-e elhagyni szülőhazáját egy jobb, kedvezőbb jövő kereséséért. Ennek a valószínűségét és esetleges következményit fogjuk ma elmezni.

Jövőbeli nagyhatalom?

Lengyelország jelenlegi GDP-je 255.1 milliárd USD-nyi, míg a többi európai nagyhatalomé a billiós környezetben van. Vajon az, hogy a csatlakozás után az árucikkek szabad áramlása létrejött, olyan előnyt fog jelenteni, melynek következtében Lengyelország is egy gazdasági nagyhatalommá fejlődik? Ebben a cikkben megtudhatják erre a választ.