Európai Unió zászló

Kiadó:
Esterházy
Magyarország
Alapítvány
Szerkesztő:
bpest_apaczai_10a

Jót tenne nekünk az EU? - A többi V4-es ország álláspontja

A Visegrádi Négyek 1991-es megalakulása óta Lengyelországgal, Magyarországgal és Szlovákiával sok diplomáciai ügyet intézünk közösen. Ők már aláírták az Európai Uniós szerződést. Ez hogyan befolyásolja a kapcsolatunkat? Miben változtatja a cseh külpolitikát? Ha nem lépnénk be, az véget vetne a V4-nek? Ezekre a kérdésekre ad választ a cikkünk.

HolokauCZt - interjú a Túlélővel

A zsidók életét a ll. világháború gyökeresen megváltoztatta. 1939-ben a teljes cseh-morva zsidóságot koncentrációs táborokba deportálták. Hogyan bántak velük? Alig vették őket emberszámba. A táborban átélt események máig meghatározzák a mindennapjaikat. Hogy ezt közelebbről megismerhessük, készítettünk egy interjút Alice H.-Sommer zongoraművésszel.

Visszazökken a gazdaság

A Polgári Fórum győzedelmével az 1970-es években megkezdődtek a gazdasági intézkedések, például: kuponos privatizáció, vagyis: az állami kézben lévő cégekből a lakosság is vásárolhatott tulajdonrészt. Viszont, ezek után a Polgári Fórum politikai párttá nyilvánította magát, amely további nehézségeket szült. Vajon helyes döntés volt részükről?

Mitől lesz igazán finom és házias a knédlid? – Tippek Nagyitól

A knédli valamennyi cseh ember számára az otthon étele. Sok feldolgozási módja van, hiszen minden hangulathoz tökéletesen passzol ez az egyedi finomság. Mitől ilyen egyedi? Többek között erre is válaszolunk GaCZtronómiarovatunkban. Hoztunk egy receptet, amely, nagymamánk tanácsaival megfűszerezve emeli a a következő szintre a knédlikészítést.