Európai Unió zászló

Kiadó:
Esterházy
Magyarország
Alapítvány
Szerkesztő:
bpest_babits_9

Nem elég képzettek az emberek, nem elég korszerű a közigazgatás? Mi lehet a megoldás?

A Balti-tengeri Tanács a hatékonyabb oktatás érdekében létrehozta az EuroFaculty-t. Ez az intézmény Észtország, Lettország, Litvánia főbb egyetemeit támogatja. Célja a nyugati szintű felsőoktatás, az EU-normáinak való megfelelés, és az e-közigazgatás feltételeinek megteremtése. Mindez mit jelent, milyen változást hoz? Összeszedtük, olvasson utána!

Izgul az egész ország a litván férfi kosárlabda csapatért!

Folynak a kosár vb-selejtezői. Vajon idén is olyan sikeres lesz a litván csapat, mint két éve? A '92-es barcelonai olimpián ugyanis, a bronzmérkőzésen az Egyesített Csapat (FÁK-tagállamainak csapata) legyőzésével állhatott fel a dobogó harmadik fokára. A mérkőzések eredményeiről és a válogatott meneteléséről folyamatosan tájékoztatjuk Önöket!

Tragédia a Balti-tenger vizein

Az éjjel elsüllyedt az Estonia hajó több száz áldozatot követelve. Tallinnból Stockholm felé haladt, amikor hajnalban, a hatalmas vihar miatt, a víz elárasztotta. Az embereken eluralkodott a félelem, a fedélzeten kitört a pánik. Fél órával később a hangok elhallgattak és a hajó végleg eltűnt. Mi történt, mi okozhatta? Cikkünk folyamatosan frissül!

Újabb pénzügyi segély érkezik az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Banktól

A nemrég alapított EBRD, melynek célja a közép- és kelet-európai államok piacgazdaságra történő átállítása. Segítséget nyújtanak a Baltikum infrastruktúrájának, gazdaságának fejlődéséhez. Az országok a kapott pénzt minél előnyösebben szeretnék felhasználni. Kérdőívünk kitöltésével ÖN is beleszólhat, hogy az országok mire fordítsák az összeget.