Európai Unió zászló

Kiadó:
Esterházy
Magyarország
Alapítvány
Szerkesztő:
revkomarom_kereskedelmi_10a

Szlovákia felett kiderült az ég!

Ez itt most nem a meteorológiai hírek, kedves olvasók. A szeptemberi választások eredményeképpen a demokratikus erők győztek, s ennek eredményeként eljött a bizakodás, vagy ha úgy tetszik a remény ideje az ország további sorsáért aggódó és tenni akaró, a gyűlölet és gyűlölködés minden megnyilvánulási formáját elvető szlovák állampolgárok számára.

Már most jobb a szlovák - magyar viszony!

„Az MKP kormánytényezővé válása véget fog vetni a mesterségesen szított feszültségeknek." - állítja Bugár Béla, az MKP elnöke. Szavai alapján akár az is elképzelhető, hogy megszületik a szlovák-magyar megbékélés. Ennek jegyében a két ország barátságának szimbólumaként elkészülhetne végre a Párkányt - Esztergommal összekötő Mária Valéria híd is!

Újra négyesben a Visegrádi négyek?

Orbán Viktor, Jerzy Buzek és Milos Zeman miniszterelnökök október 21-i budapesti találkozójukon kijelentették: "Szlovákiának helye van a hármak között, térjenek vissza a gyökerekhez, legyenek négyek." A három ország maga ajánlotta fel az együttműködést: "Szlovákiának igenis helye van a civilizált országok között!" Mindhárom ország a NATO-ba tart...

Hosszú időre rács mögé kerülhet a Szlovák alvilág ura

Mikulás Černák 1997 decemberében önként jelentkezett a rendőrségen, miután országos körözést adtak ki ellene. A maffiavezért azóta is Lipótváron őrzik. Már nemcsak zsarolással és adócsalással, hanem túszszedéssel és gyilkossággal is vádolják. Tanúk állítása szerint tavaly szeptemberben lelőtt egy 30 éves lengyel férfit, Gregorz Szymaneket.