Európai Unió zászló

Kiadó:
Esterházy
Magyarország
Alapítvány
Szerkesztő:
revkomarom_selye_9_10vegyes

Mi van a papíron?

" S mi kezedben van, nem irkafirka. Hanem ez a kedves Fürge Irka..." Olvasható A. Szabó László tollából, a Fürge Irka, a Csemadok által újonnan megjelenített lap 1. évfolyamának 14. számában. A fiatal olvasók megismerkedhetnek cseh, szlovák és magyar ellenzéki költők verseivel is. Bemutatjuk Barak László muzslai származású költőt.

Szabadságot a Dunának!

A környezetvédők aktívan tiltakoznak a bősi erőmű megépítése ellen, nagyobb sikerek elérése nélkül. Magyarország egyoldalúan kihátrált a vízlépcső terveinek megvalósításából. Vajon hogy reagál majd erre Ladislav Adamec? Dunaszerdahely és a környező települések lakói gyalogosan zarándokoltak el az építkezés helyszínére, hogy tiltakozzanak.

"Kicsengetettek" balladái

Itt a nagy lehetőség, hogy egy kicsit többet szerezzen kiadott pénzéért. A letűnt régi elvtársak "irodalmi alkotásai" és korábban olyan fontos irományai most féláron megvásárolhatók a Reviczky Gyula magyar könyvesboltban. Ne késlekedjenek, nehogy lemaradjon erről kihagyhatatlan ajánlatról!

Nem lesz ebből baj?

A Magyar Tannyelvű Gimnázium, az Ipari szakközépiskola és a szlovák gimnázium diákjai együtt tüntettek a Pártház előtt. A magyar iskola volt az élen lelkes diákjaival. A szlovák diákok azonban trükkös módon azt állították, hogy ők indították az eseményeket, ami egy kisebb-nagyobb vitát indított a két iskola között. Vajon kiderül az igazság?