Európai Unió zászló

Kiadó:
Esterházy
Magyarország
Alapítvány
Szerkesztő:
jaszbereny_szentistvan_10a

Klaus és Zeman: A politikai színpad kétarcú játékosai!

Egykor még látványos nézeteltérések voltak az 1990-es évek legerősebb pártjának vezetői között, de azóta évek teltek el és megtört a jég. Václav Klaus és Milos Zeman a napokban baráti beszélgetést fog folytatni a prágai várban.

Václav Havel: az ellenállás tollából írt művektől a köztársasági elnöki székig.

Nagyszerű drámaíró és politikus egyszerre. A 70-es és 80-as években többször letartóztatták. Évekkel később, 1989 novemberében ő lett a Demokratikus Polgári Fórum vezetője, majd decemberben ideiglenes elnökké választották. Így 1948 óta ő lett az első szabadon választott elnök.

Országokat átívelő vasútállomás!

A szlovákok és csehek gyorsan és zökkenőmentesen hajtották végre a területek felosztását. Lelkes újságíróink azt is kimutatták, hogy bizonyos falvak esetében ez olyan jól sikerült, hogy a vasútállomások 50-50%-ban kerültek az újonnan alakult két országhoz.

Az Európai Unió célja: Az európai polgárok egyesítése!

Az alapító országokat leszámítva 31 év alatt 19 ország csatlakozott az EU-hoz. Így az Uniót nevezhetjük a világ legnagyobb politikai és gazdasági tömbjének. Az adatok fényében az is látszik, hogy a csatlakozó országok gazdaságát sem érték negatív hatások. A sikeres bővítés minden jel szerint tovább folytatódik.